domingo, 2 de noviembre de 2008

ERNESTO LECUONA


L'Ernesto Lecuona (La Habana, 1896 - Santa Cruz de Tenerife, 1963) és un dels meus compositors preferits i un gran pianista! Va ser nen prodigi (amb 5 anys ja feia recitals!), va composar moltes obres, també música per teatre i cinema, va ser músic d'estudi, va formar part de varies orquestres i fins i tot va ser el pianista d'una discoteca de Madrid. Un grande vamos!

Us proposo dos discos perfectes per sentir-los a casa amb la pluja de fons...


El primer és una recopilació d'algunes de les millors composicions de Lecuona (interpretades pel pianista Thomas Tirino). Aquesta mena de best of m'agrada especialment perquè està la Suite Andalucía completa (Córdoba, Andaluza, Alhambra, Gitanerías, Guadalquivir, Malagueña), que a mi em flipa. El Canto del Guajiro també és una de les meves preferides. Tot són obres mestres de fet, un vici.
http://www.megaupload.com/es/?d=HVZ87ZH0


Aquest disc és molt divertit. Música cubana 100%. La orquestra es va formar el 1931 per músics cubans i es deia Orquesta Encanto. Poc més tard el Lecuona es va interessar per ells i es va passar a dir Orquesta Cubana de Ernesto Lecuona (tot i que mai va arribar a tocar amb ells, només l'acompanyaven quan ell feia gires com a solista). El disc és un recopilatori de cançons gravades entre el 1935 i el 1937. Més tard es van tornar ha canviar el nom per Lecuona Cuban Boys (quan van començar a sortir de cuba suposo). Dime adiós, me voy de cubaaaa...
http://rapidshare.com/files/32390284/Historic_Recordings_1935-1937___320.rar

2 comentarios:

Borja Negroni dijo...

L'estic baixant, albus....

al dijo...

Estic intentant trobar cançons de l'orquestra de Lecuona de quan Bola de Nieve (Ignacio Villa) era pianista... sense èxit... tens algun album, recopilatori o cançons soltes?

Per provar que no quedi!

Magnífic bloc!

Albert