lunes, 7 de septiembre de 2009

Jake Thackray- Jake In A Box

Hola, porto ja dies pensant un primer post i em sembla bastant adequat que sigui aquest, tot i que no he trobat cap link de cap disc seu i ara mateix no tinc compte de rapidshare per currar-me'l jo. Bàsicament el Jake Thackray era la versió anglesa del Georges Brassens, però pel meu gust més melòdic i més divertit. De fet, un dels seus highlights és l'adaptació a l'anglès de Le Gorille: Brother Gorilla), de la qual també hi ha un youtube molt bo. No cal dir que un tant per cent molt alt de la gràcia són les lletres, algunes directament humorístiques (era bastant misogin, en el bon sentit) i altres amb un punt romàntic. Jo el vaig conèixer pels Montgolfier Brothers.

"The Last Will And Testament of Jake Thackray" és una de les millors cançons de la història, la descripció de com li agradaria que fos el seu funeral, i també el títol del seu primer disc. A l'Spotify hi ha la capsa casi integral de 4 CDs que es diu "Jake In A Box" (només els dos primers), i correspon a les cançons 1-11 del primer CD. Hi van afegir arranjaments de corda, no sé si del seu gust, però és el millor i més agradable per començar.



"On Again! On Again!" també és una cançó mítica, tracta de la seva dona que és molt xerraire. Ja veieu que la gent es peta.

http://www.youtube.com/watch?v=QmSezwugtd8

Espero que us agradi.

3 comentarios:

Txuso dijo...

Yo, y alguno más de por aquí supongo, le descubrí en la primer fiesta OFC que se hizo en el Tarkus hace ya... ni me acuerdo, vaya.

Al escuchar a la mañana siguiente las canciones que Luis había recopilado en el cd que regalaban aquella noche, me quedé tonto perdido cuando sonó "Lah-Di-Dah", que se colocó instantaneamente muy muy arriba en mi ranking de canciones sentimentales favoritas.

Ahí van un youtube y la letra completa (de lectura obligada hasta la última línea para pillar todos los matices de la cuestión)

La última estrofa con ese "I'll love you far too much" y la orquestación que vuelve a cerrar la canción después de arremeter contra toda la familia de la chica y cagarse y a la vez tragar con todas y cada una de las convenciones amorosas de la época convierten a esta canción en una las declaraciones de amor más tremendas de la historia.

http://www.youtube.com/watch?v=ZaSKICzeTaE

http://www.justsomelyrics.com/1181952/Jake-Thackray-Lah-di-dah-Lyrics

¡Sube algún disco completo, tío vago!

quique dijo...

buf, me pasó lo mismo con ese recopilatorio! es acanción la estuve escuchando compulsivamente dias y dias. Pero ese disco creo que está perdido para siempre.

Ferran, posa'ns un disco, va!

abraços

ferran dijo...

En breu em faré un compte de rapidshare, i pujaré aquest disc que dic. Si no, crec que els links caduquen als 30 dies...

f