miércoles, 21 de octubre de 2009

Voivode de la Transylvanie - Frivolitats Magnífiques



Sempre és una bona notícia que una persona que t'estimes molt i darrerament veus massa poc faci un disco, i si es disco és preciós, pues flipes encara més i t'agafen ganes de donar-li un gran achuchón. És en Miquel Pons baix es seudònim de Voïvode de la Transylvanie, es seu projecte de música experimental i ambiental.
Aquest disc l'ha realitzat a partir de sintetizadors analogics, manipulació d'intruments acústics i juguet modificats (circuit bending).
La música es conceb com escultures sonores, sense estructura, compassos, melodies clares o narrativitat, i parteix d'improvisacions aleatories. A diferencia de molta música experimental, intenta ser mes o menys plàcida (pero sense caure en res parescut a new age, és clar), audible i té certs matisos pop. No esta influida per altre musica (almenys directament), sino per lectures, imatges, conceptes, pelis, vivencies personals, etc. Intenta invocar espais emocionals o paisatges sentimentals. Ell diu que està molt influida per sa incidencia de sa llum des sol sobre objectes naturals. A part, intenta transmetre sensacions relacionades amb s'amor, una de ses coses més importants del món. I per fer sa siesta. I per flotar per dins una novel·la de CS Lewis, per exemple.

Ho podeu descarregar aquí:

Frivolitats Magnífiques

1 comentario:

Los Peores Discos dijo...

Permiteme felicitarte por tan fino material que posteas en tu espacio, y señalarte que tienes mucha suerte en no haber elegido el camino que yo elegí, aunque no me quejo... Como catarsis es estupendo. Ojalá disfrutes del humor que despliego.

Que sigas bien y saludos desde Buenos Aires.